St John's College_collage
Our work for St John’s College in Oxford has reconfigured the Baroque set-piece of Canterbury Quadrangle by providing a dramatic new entrance stairway up to the great library of Archbishop Laud. In turn these alterations make way for the college’s new study centre and archive, which we have designed to discretely append Canterbury Quad from the woodland enclave of the President’s Garden. The project will relieve the Laudian Library and Old Library of crippling storage pressure, enable the college’s special collections to be housed in the right conditions, provide more readers’ seats as well as seminar spaces, cater to broader and newer forms of study, improve work spaces for library staff, and reactivate the heart of the college by being a new route to it from the staircase-sets of Thomas White and Garden Quadrangle.
(S) 201_St Johns_Proposed Block Plan (contractors)_TJ edit